Sarımsak Çayı Blog

Dr. Ender saraç aynı zamanda bitki uzmanıdır bir tv programında sağlık açısından önemli zayıflama konusunda destekliyici acı sarımsak çayı tarifini bütün herkesin yararlanması için paylaştı.

Malzemeler:
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı acı pul biber
1 küçük tutam biberiye
Kaynar su

Sarımsak çayı

SARIMSAK ÇAYI NASIL HAZIRLANIR
Ocakta büyük bir su bardağı suyu kaynamaya bırakılır. Kaynama başlayan suyun içerisine soyup 1 diş ezilmiş sarımsağı, mutlaka ezilmeli yoksa hiçbir faydası olmayacaktır. Bir tutam biberiyeve 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber eklenerek demlenmeye bırakılır. 6 dakika kadar demlenen çayı süzerek fincanınıza alın. Kabuğuyla birlikte demlenmiş olan limonu çaya ekleyerek içilir.Limon sarımsağın kokusunu alacaktır. Sarımsak gdo lu olmayan iki üründen bir tanesidir. Rahatlıkla kullanılmalıdır. Kısa süreli ağızda kokabilir ancak bağırsak ta meydana gelen mantarları tedavi ederek asıl mantarların kokmasını engeller.
Hazırlanan sarımsak çayı günde 3 sefer tüketilmelidir. Tüketirken dikkat edilmesi gereken en önemli husus çok aç ta olmamak çok tokta olmamak gerekir. Düzenli olarak 1 ay devam etmek gerekir.

Sarımsak Selenyum maddesi yönünden zengin bir bitkidir.Selenyum vücudu kansere olmaya karşı koruyan bir etkiye sahiptir. Tansiyonun düşmesini sağlar, antibiyotik etkisi vardır. Bağırsakları çalıştırır ve birçok olumlu etkileri olan bir bitkidir. Biberiye de antioksidan kaynağıdır. Sarımsak çayını herekese tavsiye ederiz.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: